joi, 10 mai 2012

Echilibrul


Primul meu pas in lumea blogului va incepe cu Echilibrul. De ce am ales acest subiect? 
Daca stam sa analizam cu atentie toate aspectele vietii: sanatate, relatii interumane, vocatie,cariera, bani, spiritualitate... fiecare "functioneaza" cum trebuie doar daca se instaleaza un echilibru.
http://www.ka-gold-jewelry.com/images/products-800/merkaba-prana-small/merkaba-prana-small12.jpgEu sunt o perfectionista mascata. Sunt perfectionista pentru ca sunt mult prea atenta la detalii si mai mereu ma intreb daca am facut lucrurile exact asa cum trebuie. Sunt o perfectionista mascata, pentru ca perfectionismul de multe ori e un defect, desi il am, nu il las sa se manifeste liber, sa ma controleze.


Culmea ironiei, oricat de perfectionista as fi (adica oricat mi-as dori ca tot ceea ce fac sa fie perfect) cu cat ma straduiesc mai tare, cu cat ma concentrez mai tare pe acest lucru, cu atat mai deformata devine realitatea. In multe cazuri e bine sa lasam ca totul sa vina natural si sa ne bazam pe inspiratia de moment, asta cred ca ar putea sa ne vindece de perfectionism. 




Revenind la echilibru, acum cateva luni povesteam cu o persoana draga mie si tare inteleapta despre acest subiect, vital in viata noastra. Si am ajuns la o scurta "rezumare" a echilibrului. Echilibrul = Perfectionism/Perfect 
Ce vreau sa spun cu asta? Aici perfectionismul are sensul de o stare de armonie cand totul e perfect, adica bine.
De ce apar probleme in viata noastra? Carui fapt se datoreaza fiecare grija pe care o avem?



Unui DEZECHILIBRU. Dezechilibrul apare cand intr-un domeniu al vietii noastre ceva "scartaie". Cand nu ai sanatate, te doare stomacul de exemplu, daca vine bunica sau tata sau oricine si iti face cadou un ceas frumos, care desi iti place, in aceasta situatie nu te ajuta cu absolut nimic. Singura ta prioritate e sa scapi de apasatoarea durere de stomac. Daca esti milionar, ai de toate, dar nu ai o familie, esti singur, banii nu te mai ajuta sa fi si fericit. Poti sa "cumperi" o persoana pentru o zi, doua, o saptamana, dar nu si pentru o viata intreaga, deci singura ta problema e ca te simti singur si ai nevoie de cineva care sa iti fie alaturi, iar banii nu te ajuta prea mult.


 In situatiile scrise mai sus, am pus in evidenta cazuri in care s-a instalat dezechilibrul. Si daca stam sa ne gandim, toata viata suntem in cautarea unui echilibru absolut, a unei stari vesnice de fericire, extaz, energie, insa mereu intr-un domeniu sau altul apare un dezechilibru, pe care ne concentram in acel moment cand apare, pentru a-l rezolva, iar cand a disparut, se instaleaza altul. E tare interesant cat de des apare aceasta idee de ciclicitate in viata. Totul incepe de undeva si la un moment dat revine in acelasi punct.

Totusi,  cel mai important domeniu al vieti in care trebuie sa existe un echilibru este santataea; aici intra sanatatea fizica- dobandita prin miscare, alimentatie si odihna si sanatatea mentala- dobandita prin "bombardarea" creierului cu mesaje pozitive, cu lectii de viata.


Ar mai fi o latura a sanatatii, si anume sanatatea emotionala, asta tine de educarea emotiilor, lucru foarte greu de dobandit deoarece oricat de educati am fi in privinta asta, pot aparea situatii in care sa reactionam intr-un mod in care nici nu ne-am fi inchipuit. Cred ca este cel mai vast domeniu, acesta al educarii emotiilor, deoarece de-a lungul vietii intampinam situatii noi si mai noi si mai noi... care ne pun la incercare.


In unele vom actiona "cu cap", gandindu-ne bine si cantarind situatia, iar in altele instinctiv, dupa impulsul de moment. 
Urmeaza sa scriu despre fiecare domeniu in parte. Cat de important este sa echilibram totul, dar mai ales gandurile noastre, care sunt in cel mai mare dezechilibru si care din pacate genereaza propriile noastre fapte, propria viata pana la urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu