marți, 22 mai 2012

Orice calatorie incepe cu risc. Cine nu isi asuma riscul, deci nu face nimic, nu e nimic. Cel care risca are o mare calitate: CURAJUL. cum e si definitia din DEX a verbului "a risca"

RISCÁ, risc, vb. I. Tranz. și intranz. A(-și) pune în primejdie viața, onoarea etc.; a (se) expune unui pericol posibil. ♦ Intranz. A participa la o acțiune nesigură, a acționa la noroc. ♦ Refl. (înv.) A cuteza, a îndrăzni, a se încumeta. – Din fr. risquer.

Viata ne invata ca orice lucru se obtine prin efort. Minim efort (cat ca miscam din deget), maxim efort (pana la transpiratie). Viata e o calatorie comparabila unei comedii, unui film de groaza, unei povesti SF, unui roman politist, unei enigme, unui vis ciudat, unui joc usor, unui joc complex sau unei corabii pe mare.
Orice calatorie incepe cu un efort. Efortul poate fi intelectual sau fizic.
Putem depune un "efort mental" pentru a invinge in lupta cu propriile noastre defecte si obiceiuri proaste sau un efort fizic, cand scopul calatoriei noastre necesita puteri fizice.
Asadar, riscul inseamna curaj, curajul e urmat de efort iar efortul ne poate ajuta sa inlocuim lucrurile ce  nu merg cu lucruri ce ar putea functiona.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu